a634c6ae-4e2f-4a60-aae5-cca0ab3132da.JPG
General

IDS Group biedt alternatief PVC, levering loopt door!

09 juni 2021

IDS Group biedt alternatief PVC, levering loopt door!

De recente crisis in kunststof leidingmaterialen die is ontstaan door een tekort aan PVC heeft IDS aangespoord om op zoek te gaan naar alternatieven en dat is gelukt.

Zoals in de media wordt aangegeven, hebben we te maken met een opeenstapeling van overmachten (Covid-19, de winterstormen in Amerika, capaciteitsproblemen in zeetransport, hoge prijs voor ruwe olie) wat tot het tekort aan grondstoffen heeft geleid. De schaarsheid van grondstoffen heeft ertoe geleid, dat leveringen zijn uitgesteld of dat producties zelfs volledig zijn stilgelegd.

Om klanten te ondersteunen levert IDS voor projecten die momenteel in uitvoering zijn, of dreigen geen start of voortgang te vinden, hoogwaardige PE en PP materialen die conform EN1852 en EN13476-3 (PE en PP ribbelbuizen) geproduceerd worden.

De PE en PP materialen zijn een hoogwaardige duurzame vervanger voor PVC-leidingsystemen, met betere mechanische recycling aspecten. De materialen zijn in gladwand-volwand uitvoering verkrijgbaar zodat de hulpstukken probleemloos kunnen worden gebruikt op leidingmaterialen.

Er zijn 3 productcategorieƫn die momenteel in grote aantallen geleverd kunnen worden*:

  1. PP en PE-ribbelbuizen; inwendige en uitwendige diameter van 100 mm t/m 1200 mm voor regenwater of infiltratie toepassing.
  2. PE druk leidingen; diameter 110 t/m 1000 mm. Offertes worden opgemaakt op aanvraag en worden product specifiek gespecificeerd.
  3. PP en PE-putten in roto-molding en injection-molding; in diameters 400, 600, 800, 1000 en 1200 mm.

Onze fabrieken draaien momenteel 24/7 om het milieuvriendelijk PE en PP materiaal te produceren.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, wij helpen u graag.

*zolang de voorraad strekt (lead time 1,5-3 weken, volle vrachten).