Schermafbeelding 2021-11-25 om 16.39.02.png
General

WEBINAR WATERBEHEER OP STRAAT

25 november 2021


op 20 april 2021 heeft IDS-group samen met MBI de steenmeesters een gratis webinar over waterbeheer op straat georganiseerd. Hierin word verteld over de oplossingen die er zijn om wateroverlast te voorkomen.


Het klimaat verandert, verandert u ook?

Het klimaat in Nederland verandert. De temperaturen stijgen, intensiteit van regenbuien neemt toe en hagel en onweer worden heviger. Hierdoor is er steeds meer last van extreme hitte en piekbuien die wateroverlast veroorzaken. In het webinar nemen wij de weersveranderingen onder de loep en kijken wij vooruit naar de effecten op de langere termijn. U krijgt zo een goed beeld waar u op voorbereid moet zijn als het gaat om onze infrastructuur.

Klimaatadaptieve oplossingen

Er wordt veel gesproken over klimaatadaptieve oplossingen. Dit is een breed begrip en ook één met tegenstijdigheden. We willen eigenlijk geen water op straat maar aan de andere kant mag het ook niet in het riool terecht komen. Hoe zorgen we ervoor dat het regenwater niet meer tot overlast kan zijn in de straten van de steden of woonwijken.

Dat kan bijvoorbeeld met open bestrating met groenfunctie of met waterpasserende bestrating. Water kan ook op straat ‘gecollecteerd’ worden en hergebruikt worden in droge periodes. Afwateringsbanden zijn bij uitstek geschikt voor dit doel. Graag nemen wij u mee in de verschillende oplossingen. Ontdek wat u er aan kan doen!

Drie gastsprekers aan het woord

Tijdens het webinar waren er ook drie gastsprekers aanwezig die hun visie vertelden over het klimaat, wat er gebeurd als we niks doen en wat we er samen aan kunnen doen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen meegenomen. De gastsprekers zijn Bertrick van den Dikkenberg, adviseur bij Buro Boot, Hans Swinkels, aannemer bij project Welkom Mierlo en Vincent Kuijpers, Kuijpers Civiel & Infra Design.

Nieuwsgierig geworden? Dat kan! De webinar is opgenomen waardoor het gemakkelijk is terug te kijken. Veel kijkplezier! Heeft u nog vragen of wilt u extra documentatie ontvangen van de productoplossingen?
Neem dan contact met ons op via info@ids-group.nl