Schermafbeelding 2021-04-26 om 13.28.25.png

IDS bestaat 5 jaar!

26 april 2021

Afgelopen maand bestond Innovative Drainage Solutions (IDS) 5 jaar! Een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn!

In 2016 werd IDS opgericht door Mark Visschers (commercieel directeur) en Erik van Garsel (technisch directeur), met het doel om regenwater net zo schoon terug te brengen naar de natuur, het liefst op de plek waar het valt, met producten gemaakt uit gerecycled plastic.

We blikken samen met Mark en Erik terug op de afgelopen 5 jaar IDS.

Mark vertelt: “Na de bankencrisis en bouwcrisis, zijn we met IDS in 2016 gestart met de introductie van innovatieve systemen, die reeds in andere landen succesvol waren toegepast. 5 jaar later, mogen we ons met IDS een internationale speler met projecten van Stockholm tot Marokko noemen. Daar ben ik het meest trots op.
Het project waar ik het meeste plezier uit heb gehaald was project Heliscreen in Landgraaf, waarbij we gezorgd hebben dat er geen plastic meer in rivier “De Worm” kon komen. Het project dat de meeste indruk heeft gemaakt was het project A11 in België. Hierbij hebben we een totaal nieuw afwateringssysteem voor bruggen geïnstalleerd en geïntroduceerd in de Benelux.

Over 5 jaar hoop ik dat we een substantiële bijdragen te kunnen leveren aan een duurzame planeet met gerecyclede materialen en nog meer regenwater terug naar de plek, daar waar het valt en dat op een zo schoon mogelijke manier.”

Erik sluit aan: “Het meest trots ben ik op het feit dat we met ons kleine enthousiaste en gedreven team daadwerkelijk een verschil hebben weten te maken met onze innovatieve afwateringsbanden, zowel in de afwatering van de straat als ook op bruggen.
De mooiste herinnering van 5 jaar IDS heb ik aan de bezoeken aan de fabrieken van onze producenten.
Het project Heliscreen in Landgraaf is tevens een favoriet van mij. Daar kwam een heleboel technische afstemming tussen opdrachtgever, aannemer en producent bij kijken.
De toekomstvisie van IDS is een nog uitgebreider productprogramma van duurzame materialen en een voortzetting van een prettige dynamiek en werksfeer in het team, net zoals we dat nu hebben”.


Uiteraard zorgt IDS niet geheel op eigen houtje voor een duurzame omgeving. Dit lukt alleen door intensieve samenwerking met leveranciers, aannemers, projectbegeleiders, gemeentes en ingenieursbureaus. Daarom willen wij iedereen bedanken voor de afgelopen 5 jaar samenwerking. Zo komen we ieder project een stapje dichter bij een schone en duurzame leefomgeving!