Schermafbeelding 2024-06-18 om 13.19.36.png

Reduceer CO2 in uw project

24 juni 2024

Bij IDS en Bridge Drainage staat duurzaamheid centraal. In juli hebben we een Quickscan levenscyclusanalyse uitgevoerd, als eerste stap richting een Environmental Product Declaration (EPD). Deze analyse geeft inzicht in de CO2-uitstoot van onze producten, zodat we onze milieu-impact kunnen verminderen en uw project ten goede kunnen komen.

Resultaten van de Analyse

Uit de analyse van de Quickscan, in Juli uitgevoerd, blijkt dat per Bridge Drainage Unit (BDU) 38,65 kg CO2-equivalenten wordt uitgestoten, wat neerkomt op 2,15 kg CO2-equivalenten per kilogram product. Deze gegevens helpen ons de CO2-reductie in uw bouwprojecten kwantificeerbaar te maken.

Belangrijkste Bevindingen

Global Warming Potential (GWP):

  • Het grootste deel van de totale GWP (77,3 kg CO2-equivalenten) is toe te schrijven aan het gebruik van fossiele grondstoffen (66,7 kg CO2-equivalenten).
  • De biogene content, afkomstig van houten pallets voor verpakking, draagt 0,82 kg CO2-equivalenten bij.

Fasering van Impact:

  • A3 Productiefase: Verantwoordelijk voor 87% van de totale impact, voornamelijk door elektriciteitsgebruik tijdens de productie.
  • A1 Grondstoffenfase: Verantwoordelijk voor 12% van de totale impact.
  • A2 Transportfase: Slechts 1% van de totale impact.

MKI-score:

  • Voor de productie van 2 BDUs (elk 0,5 meter, totale lengte 1 meter) bedraagt de MKI-score €73,10, wat neerkomt op €36,55 per BDU met een gewicht van 18 kg per BDU.

Grootste Voordeel

Het gebruik van de BDU 350/205 biedt naast bovenstaande voordelen ook de mogelijkheid om materialen te besparen in uw project. Dit draagt bij aan een positieve impact op de LEED- en BREEAM-score. Dankzij het lichte gewicht en de hoge stevigheid van de unit bevorderen we efficiëntie en duurzaamheid in de bouwsector.

Update na de Zomer

De rapportage heeft zowel sterke punten als verbeterpunten geïdentificeerd, welke momenteel worden doorgevoerd in de productie. Na de zomer zal een geüpdatete versie van dit rapport beschikbaar zijn.


Voor meer informatie over de details van CO2-uitstoot van onze producten, kunt u contact opnemen met onze technische directeur, Erik van Garsel via: erik@ids-group.nl.